Hörnsoffa i skinn

Hörnsoffa i konstläder (PU)Att köpa sin hörnsoffa i skinn är något man önskar men här finns det lite olika alternativ som kan vara bra att känna till. Skinn och läder har bra egenskaper när det kommer till möbler och brukar vara mer exklusiva än de billigare varianterna i tyg.

Konstläder är ett alternativ som kommit starkt som ersättare till skinn och är ett syntetiskt material. Många har fördomar mot konstläder men det beror ofta på att man stött på billiga varianter av detta som ger en dålig och billig känsla. Det finns däremot konstläder som är väldigt bra och där det är svårt att direkt avgöra skillnaden.

Köp hörnsoffor med skinn eller läder

Det bästa utbudet på soffor i läder och skinn hittar du givetvis online där återförsäljarna inte måste tillhandahålla ett lokalt lager med uppställda varor som besökare ska titta på.

Genom att handla din soffa från någon av de butiker vi hänvisar till så kommer du få tillgång till ett fantastiskt utbud av soffor och andra möbler. Där kommer du även hitta en mängd hörnsoffor i läder, skinn och konst
läder beroende på vad du är ute efter.

Vad skiljer skinn och läder?

Skinn och läder är i grund och botten samma sak och är djurens hud som bearbetats genom processen garvning vilket innebär att det bearbetats för att motstå så materialet inte ruttnar. Läder är i sin tur en term som förknippas till de större djuren medan skinn ofta syfta till mindre djur och således kan där även vara skillnader i hur materialet känns.

Underhåll – Ta hand om din skinnsoffa

Underhåll av skinnEftersom soffor i skinn och läder är tillverkade med ett organiskt material som behandlats så är det också viktigt att ta hand om soffan. Även om du inte skulle ta hand om soffan så kommer den hålla ganska länge men sen beror det såklart även på vad soffan utsätts för i form av smuts, slitage och UV-ljus.

De flesta sittmöbler som t.ex. hörnsoffor som är tillverkad i skinn eller läder är ofta graverat med ett täckfärgat lager och med ett ytskyddande lack. Detta har flera fördelar men även några nackdelar. Det gör att lädret är väldigt resistent mot fläckar så skulle du spilla har du ganska lång tid på dig att torka upp utan att riskera att det lämnar fläckar efter sig. Givetvis inget man ska lämna över natten men materialet suger inte åt sig vilket tygmaterial annars gör.

För att bevara detta så se till att rengöra soffan från smuts och grus varje vecka när du städar. Detta gör att lädret inte slits lika snabbt när man sitter och använder soffan. Två gånger om året passar du på att smörja in soffan med lädertvål. Efter rengöringen så smörjer du in soffan med läderkräm och skulle soffan vara lite äldre där skinnet börjat kännas tort så kan du göra det efter behov (alltså oftare).

Det finns många olika riktlinjer för vad man ska göra beroende på vad det är för läder. Det skadar alltså inte att kolla med återförsäljaren eller tillverkaren av soffan och följa deras rekommendationer.