FAQ

Här har vi samlat några vanligt förekommande frågor om hörnsoffor. Hoppas du hittar svaret på det du söker.

Finns det hörnsoffor som är bäddsoffor?

Detta är väldigt ovanligt och kommer vara svårt att hitta hörnsoffor som också är bäddsoffor. Efterfrågan på just denna kombination kommer vara väldigt liten och när det kommer till bäddsoffor så går det heller inte att vända sig modulsoffor där man kan bygga som man själv vill.

Däremot finns det ganska många bäddsoffor som är divansoffor och L-bäddsoffa. Dessa är nästan som hörnsoffor och du borde i så fall ta en titt på dessa modeller.

På hemsidan bäddsoffor.nu hittar du massor av bra tips på bäddsoffor.

Var hittar jag moderna hörnsoffor?

Moderna hörnsoffor hittar du hos de butiker vi listar men det finns även en hel del klassiska modeller där. Vad som passar bäst hemma hos dig och vad du anser vara snyggt och modernt är subjektivt. Så försök välja något som du tycker är snyggt. Vill du ha soffan länge så försök välja något som känns tidlöst och med en hållbar design.

Vilka passande soffbord finns?

Soffbord finns i hundratals olika former, storlekar och design. När det kommer till hörnsoffor har man ofta två långa sidor i 90 grader och detta kan man såklart ta hänsyn till när man väljer soffbord. Rektangulära soffbord och kvadratiska soffbord passar väldigt bra ihop tillsammans med hörnsoffor.

Om du vill hitta inspiration på soffbord så kan du göra det på denna hemsida.

Hur hittar jag bra utbud av hörnsoffor online?

Du bör se hela Internet som en enda stor butik nästan eftersom det är så enkelt att gå från en butik till en annan. Men du bör absolut ta en titt på listan med butiker och ta en titt på deras sortiment av hörnsoffor.

Gäller öppet köp alltid online?

Öppet köp en konsumentlag som man vanligtvis inte kan friskriva sig från men och andra sidan vill du inte handla från någon butik som försöker friskriva sig från öppet köp heller då det i så fall är varningssignaler i sig.

Lagen säger att du har 14 dagars öppet köp och att du har rätt att returnera produkten mot full ersättning. Däremot står det inte lagen att butiken måste stå för returfrakten så om de gör det är det en försäljningsförmån och i grunden ingen rättighet som du har som konsument.

Öppet köp är dock något alla seriösa butiker jobbar efter och många har förlängd öppet köp i 90 dagar och i vissa fall t.o.m. 365 dagar.

Ta en titta här för att hitta seriösa e-butiker som säljer möbler.

Finns det hörnsoffor för kök?

En hörnsoffa i köket är kanske inte det vanligaste man tänker på men visst förekommer det. Detta är kanske mer en bänk än en soffa och är inte speciellt vanliga. Du kan ta en titt hos butikerna och se om de har i sitt sortiment men vi kan tyvärr inte vägleda dig mer än så i denna fråga då just hörnsoffor för köket har ett annat syfte och utseende. De ska ha rätt höjd för matbordet och följer således en helt annan ergonomi och design.

Finns det hörnsoffor som utemöbler till trädgården?

Det finns det absolut och många av de butiker vi listar säljer även utemöbler och soffgrupper för trädgården. Här finns även flera varianter på hörnsoffor som är avsedda att placera i uterummet, på trädäcket eller någon annan stans i trädgården.

Ofta är hörnsoffor för trädgården förknippade till loungegrupper och här är de ganska vanliga alternativ. Som matgrupper förekommer de också men är inte lika vanliga.

För utemöbler är det ofta konstrotting som hörnsofforna är gjorda av. För mer information om utemöbler och hur du hittar en hörnsoffa för trädgården, ta en titt på denna sida om utemöbler.